1 juni 2019
14:00

Sunnanå SK

Referat: Rönnskär Railcare IF - Sunnanå SK

Efter ett par matcher som ine gått vår väg lossnade det ordentligt mot Sunnanå. Vi gör inte på något sätt en perfekt match då första halvlek är en kavalkad av misstag/missförstånd och felpositioneringar. Men något som verkligen inte saknades var viljan, viljan att kämpa för klubbmärket på bröstet.

Sunnanå startar bra och har ett par riktigt bra chanser där de med lite mer skärpa framför mål kunde ha satt både ett och två mål. Sunnanås kanske bästa chans kom på en frispark där Simon i målet verkligen fick göra en klassräddning då han är påväg åt fel håll men hinner tillbaks och tippar bollen utanför. Allt eftersom så tog vi oss in i matchen och fick bättre kontroll på deras längre bollar i djupled. Det var inte alls rättvist men väldigt skönt när Adam kunde lägga en boll i djupet för Vali att springa på och elegant lätta in 1-0 över en utrusande målvakt. Det gav oss lite mer arbetsro och vi kunde gå till pausvila i ledning.

Andra halvlek började ungefär som första med ett stort bollövertag för sunnanå men inte några direkt farliga chanser att prata om. Vi hittade in mer rätt i positionerna och kunde styra dem ut mot kanterna. 2-0 målet skulle ha kunnat vara en kopia av 1-0 då passningsläggare och målskytt var desamma samt att det var samma typ av kyliga avslut. Efter det så kontrollerade vi matchen relativt väl och i ungefär samma skede av matchen åkte en sunnanåspelare på sitt andra gula kort. Med 10 man på plan så försvann det mesta av sunnanås udd, de hade under perioder en del boll men skapade inte speciellt mycket. 3-0 gjordes av Kalle med ett mycket tjusigt skott strax utanför hörnet på straffområdet som seglade in över målvakten och in i bortre delen av målet. 4-0 sattes återigen av Vali vilket blev slutresultatet.

En grym kämpainsats lade grunden till den första trepoängaren för säsongen, och så som serien ser ut i år kommer det att behövas fler insatser som denna.